Americanii nu mai joacă poker on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea jocurilor de noroc pe internet vor fi interzise în SUA

Companiile de pariuri şi jocuri de noroc on-line au intrat ieri în cea mai mare criză pe care au cunoscut-o vreodată. Asta, după ce Congresul Statelor Unite a reuşit să-i surprindă pe toţi prin aprobarea unui proiect de lege care interzice majoritatea jocurilor de noroc desfăşurate pe internet.
Tot ce-i mai lipseşte acum proiectului pentru a deveni lege este semnătura preşedintelui american, George W. Bush. Iar Bush o va semna în următoarele două săptămâni, cel mai probabil miercuri, spun surse citate de "Times". Legea pune în real pericol o mulţime de locuri de muncă şi ameninţă companiile de profil cu o depreciere a acţiunilor la bursă cu până la 70 de procente. Conform proiectului de lege, realizarea de plăţi către paginile de internet ale companiilor de jocuri on-line devine ilegală pentru bănci şi companiile care operează carduri de credit. Astfel, o industrie estimată acum, în America, la 12 miliarde de dolari anual riscă să intre în colaps.
Operatorul britanic PartyGaming, cel care deţine cel mai puternic site de poker on-line, PartyPoker.com, dar şi principalii săi rivali, SportingBet şi 888Plc au anunţat deja că se vor retrage de pe piaţa americană şi şi-au avertizat investitorii de eventualitatea scăderii profiturilor.
La puţin timp după deschiderea bursei, acţiunile PartyGaming au scăzut cu 59%, în timp ce SportingBet a pierdut 64 de procente, 888Plc, cu 45 de procente, iar providerul de software pentru jocuri on-line Playtech a scăzut cu 55 de procente.
"Această lege va avea, pe termen lung, un impact foarte puternic asupra jocurilor de noroc on-line, dar mai ales a jocurilor de poker. Va duce la o scădere dramatică a numărului de utilizatori care accesează site-urile de poker on-line", a spus analistul de la UBS, Julian Easthope, citat de Reuters. PartyGaming obţine, în proporţie de 78%, câştiguri din America, în timp ce în cazul lui SportingBet, câştigurile de pe urma jucătorilor de noroc americani însumează 62%. "Dacă preşedintele transformă proiectul în lege, compania îşi va suspenda, pentru rezidenţii americani, toate afacerile de jocuri de noroc on-line, iar măsura este pe termen nelimitat. Această suspendare va atrage după sine o scădere majoră a profitului companiei, faţă de previziunile pentru 2006 şi 2007", a anunţat PartyGame.
Rivalul său mai mic, SportingBet, a anunţat şi el că interdicţia de pe tărâmul american îi va afecta, cel mai probabil, preţul acţiunilor sale la bursă şi pune, de asemenea, sub semnul întrebării fuziunea cu providerul de software, World Gaming. La rândul lor, reprezentanţii 888Plc a recunoscut că vor fi afectaţi de noua lege, dar au subliniat faptul că businessul rămâne profitabil.
Totuşi, proiectul de lege aprobat de Congres exclude din categoria jocurilor on-line pariurile la cursele de cai locale, pentru divizia fantastică sau diversele loterii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite