Americanii închid fabrica de ulei de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul pieţei locale de ulei alimentar, grupul american Bunge, a decis să închidă încă o unitate de producţie (cea de la Oradea) din cele trei pe care le mai avea în România. Principalul

Liderul pieţei locale de ulei alimentar, grupul american Bunge, a decis să închidă încă o unitate de producţie (cea de la Oradea) din cele trei pe care le mai avea în România. Principalul motiv invocat: presiunile locale în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor de mediu necesare pentru îndeplinirea standardelor impuse de UE. Potrivit oficialilor companiei, investiţiile necesare s-ar fi cifrat la peste 4 milioane de euro.

Constrânse să deruleze investiţii costisitoare după aderare, tot mai multe companii se pare că încep să ia în calcul relocarea producţiei, în vederea reducerii costurilor. Semn că ţara noastră devine tot mai scumpă pentru investitori o arată şi cifrele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. În perioada mai-iunie 2007, au fost înmatriculate 6.500 de firme cu participare străină, capitalul social fiind de 170 milioane de dolari. Ieşirile au fost însă mult mai semnificative: au fost desfiinţate 1.773 de companii, cu o valoare a capitalului de 417,5 milioane de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite