Ameninţarea lui Diaconescu: "Voi depune plângeri penale împotriva lui Victor Ponta şi lui Remus Vulpescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul OTV şi preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat, luni, dupã anularea privatizãrii Oltchim, cã va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, Remus Vulpescu, pentru declaraţiile acestora în legãturã cu activitatea sa şi pentru nerespectarea regulilor negocierilor pentru cumpãrarea acţiunilor Oltchim.

"Cred cã domnul Ponta trebuie sã îşi dea demisia îndatã, este un mare mincinos. A anulat licitaţia pentru cã nu voia sã câştigãm noi. De acum o sãptãmânã fãcea declaraţii penale, drept pentru care vom face câteva denunţuri, câteva plângeri penale, mâine dimineaţã, la prima orã, la Parchetul General, împotriva domnului Ponta şi împotriva domnului Vulpescu", a afirmat Dan Diaconescu.

Mai mult, patronul OTV susţine că autoritãţile i-au încãlcat dreptul la negociere, drept pe care îl avea pânã la finalul zilei de luni, stabilit anterior ca termen limită, adicã pânã la ora 23:59.

"Aţi vãzut cu toţii, în direct, nu doar prima licitaţie televizatã, ci şi prima escrocherie fãcutã pânã acum. Existã un proces verbal stabilit de vineri, aveam dreptul ca în aceastã searã, pânã la ora 23:59 sã negociem contractul şi sã-l semnãm. Era un drept impus de cãtre guvernanţi, era un drept oricum ilegal, era o ofertã din partea lor care nu se regãseşte în niciun fel de lege. Au cãlcat în picioare inclusiv aceastã ofertã. Dupã ce a venit maşina blindatã de transport valori cu banii salariaţilor de la Oltchim, din contul meu, şi dupã ce domnul Ponta a vãzut cu ochii lui banii pe care îi cãuta în disperare, a dat telefoane, a ordonat subordonaţilor sãi sã anuleze licitaţia. Au cãlcat în picioare orice fel de reguli, orice fel de cutume şi din acest motiv presa nu a fost primitã în clãdire. Noi am trimis o scrisoare ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, în care am spus cã în condiţiile în care nu se va semna contractul de vânzare-cumpãrare înţeleg sã renunţ la aceste sume în mod neechivoc şi irevocabil în favoarea angajaţilor Oltchim . Este vorba de banii din saci", a declarat Diaconescu.

De asemenea, acesta a arãtat un document despre care a menţionat cã demonstreazã cã firma din Olanda despre care a vorbit şeful Executivului este, de fapt, din Gibraltar.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat luni cã termenul pentru negocierea contractului de vânzare - cumpãrare a pachetului de acţiuni Oltchim a expirat, dupã 10 zile de negocieri.

"Termenul a expirat astãzi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevãzut în acest act normativ este de 10 zile de la licitaţie. Adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente din care sã rezulte cã deţine disponibilitãţi bãneşti pentru plata preţului integral al acţiunilor, aşa cum a fost adjudecatã licitaţia. Nu mai avea rost sã continue negocierile. Nu s-a semnat contractul de vânzare-cumpãrare pentru acţiunile Oltchim. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica la Oltchim", a adãugat Daniel Chiţoiu.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertã în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei., a explicat Remus Vulpescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite