Amenda pentru neasigurarea casei s-ar putea aplica din august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii vor putea să-i amendeze pe cei care nu şi‑au asigurat locuinţele împotriva dezastrelor naturale, printr-o poliţă obligatorie sau una facultativă, începând cu 5 august 2011, susţine Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

„În ceea ce priveşte termenul de la care primarii ar putea aplica sancţiuni pentru neîncheierea asigurării prevăzute de Legea nr 260/2008, opinia noastră este că acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineînţeles, dacă Executivul sau Parlamentul vor dori să modifice legea, CSA va sprijini punerea ei în aplicare", a spus Toncescu.

Termenul dat de CSA este legat de trecerea a 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a legii. Totuşi, Ministerul Administraţiei şi Internelor, iniţatorul legii, a anunţat că termenul până la care proprietarii au obligaţia de a încheia asigurarea obligatorie a locuinţei este 15 iulie 2011. După această dată, cei care nu şi-au asigurat locuinţele riscă să fie amendaţi de primari cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite