Amenda Orange: mai mult din cifra de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de telefonie mobilă Orange va plăti o amendă de 3,5% din cifra de afaceri pe 2010, în cazul anchetei finalizate de Consiliul Concurenţei (CC) în care, alături de competitorul Vodafone, a fost sancţionat pentru abuz de poziţie dominantă.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC, anunţa, la 15 februarie, că Orange a fost amendată cu peste 34 de milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri. Operatorul şi-a anunţat ieri rezultatele aferente anului trecut, iar veniturile s-au ridicat la 973 de milioane de euro, în scădere cu 7,8% faţă de 2009.

Chiriţoiu a explicat pentru „Adevărul" că cuantumul amenzii a fost calculat în funcţie de rezultatele preliminare ale operatorului, dar că valoarea absolută a amenzii, de peste 34 de milioane de euro, rămâne neschimbată, doar ponderea acesteia în venituri modificându-se.

Mai exact, amenda se ridică la 3,5% din cifra de afaceri. „Am stabilit nivelul amenzii pe baza cifrelor preliminare comunicate de companie. Rămâne cifra din deliberare, nu procentul", a spus preşedintele Concurenţei.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi anchete, operatorul de telefonie mobilă Vodafone a fost amendat cu mai mult de 28 milioane de euro. Vodafone România nu a publicat încă rezultatele financiare pentru anul fiscal aprilie 2010-martie 2011, dar veniturile sunt estimate la 3,7 - 4 miliarde de lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite