Ambasadorul Marii Britanii: Este foarte important că România continuă să urmeze programul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat că este foarte important că negocierea României cu Fondul Monetar Internaţional este una de succes, atât în privinţa continuării actualului acord, cât şi pentru un program nou.

Diplomatul britanic a făcut aceste afirmaţii la ceremonia de deschidere a Bursei de Valori Bucureşti. El a adăugat că este nerăbdător să discute despre dezvoltarea şi relaţiilor cu Bursa de la Londra, transmite Mediafax.

Întrebat ce crede despre mesajul pe care l-a transmis preşedintele Băsescu potrivit căruia România nu mai are nevoie să acceseze ultima tranşă de un miliard de euro de la FMI, ambasadorul a răspuns: "cred că este foarte important că România continuă să urmeze programul cu FMI şi pentru mine este foarte bine că este o negociere de succes cu FMI pentru un program nou".

"Eu cred că cel mai important nu este banul, ci reforma şi pentru mine acesta este sensul comentariului preşedintelui", a explicat Martin Harris.

În privinţa factorilor care i-ar putea atrage investitorii străini, diplomatul britanic a atras atenţia că accentul ar trebui pus pe sporirea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi crearea unui climat ostil corupţiei.


"Eu sper că guvernul poate să accelereze în viitor absorbţia fondurilor europene", a subliniat Harris. El a adăugat "că trebuie un climat mai convenabil pentru investitorii străini şi pentru a realiza acest lucru trebuie urmat Mecanismul de Cooperare şi Verificare în ceea ce priveşte lupta cu corupţia şi reforma în sistemul de justiţie".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite