Ambasada Rusiei îl contrazice pe Videanu: România nu a fost invitată în South Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„România este privită de Gazprom ca un posibil partener pentru proiectul South Stream, dar nu există deocamdată o invitaţie oficială", a declarat, astăzi, Igor Sidorov, consilier în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, în cadrul conferinţei "România - potenţial nod energetic european", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Rusă.

Declaraţia diplomatului rus o contrazice pe cea a ministrului Economiei, Adriean Videanu. Acesta spusese într-o conferinţă de presă la două zile de la vizita vicepreşedintelui Gazprom, Alexander Medvedev, că oficialul companiei ruseşti i-a înmânat invitaţia ca Transgaz să participe la South Stream.

Sidorov a arătat că, totuşi, partea română a trimis ruşilor toate datele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate. „Gazprom studiază câteva variante de traseu, iar decizia va fi dictată de eficienţa economică", a spus Sidorov.

„Evaluarea va fi finalizată la sfârşitul acestui an. Dacă varianta prin România va fi cea mai eficientă, atunci va primi invitaţia oficială", a conchis Igor Sidorov.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite