Amânarea lucrărilor publice afectează dezvoltatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a reduce cheltuielile bugetare, guvernele statelor europene au amânat lucrările publice începute înainte de izbucnirea crizei, afectând şi mai mult sectorul construcţiilor.

„Autorităţile publice din Europa vor fi mult mai atente la cheltuieli, tendinţă al cărei impact se va resimţi în investiţiile din infrastructură în unele ţări", a declarat Bruno Lafont, director executiv al Lafarge.

Măsurile de austeritate vor afecta puternic dezvoltatorii, cauzând o contracţie a sectorului contrucţiilor în 2010, o uşoară creştere de 0,6% fiind anticipată pentru anul viitor, potrivit unui studiu realizat de Euroconstruct.

Guvernul italian vrea să economisească 25 de miliarde de euro în următorii doi ani, renunţând în acest sens la construirea unui pod ce urma să facă legătura între Sicilia şi continent, ale cărui costuri se ridicau la 6,3 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Lucrurile nu stau mai bine nici în Germania, unde au fost amânate proiecte de reabilitare a Palatului Stadtschloss din Berlin. Compania Fomento de Construcciones y Contratas SA din Spania a anunţat rezilierea a trei contracte, a căror valoare totală era de 200 de milioane de euro.

Sectorul construcţiilor din Europa va avansa în 2011 numai cu 0,6%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite