Amânarea datoriilor către stat nu ajută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reglementările privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale către stat pot deveni în practică o facilitate reală pentru majoritatea companiilor doar dacă, măcar în limita unui anumit plafon al acestor datorii, firmele nu ar fi obligate să ofere garanţii, întrucât cel mai adesea nu le pot obţine, consideră reprezentanţii companiei de consultanţă fiscală R&M Audit.

„Din estimările noastre, maximum 20-30% dintre companiile cu datorii vor putea apela la această facilitate", a declarat Mirela Şerban, managing partner în cadrul firmei.

Contribuabilii care solicită amânarea la plată a obligaţiilor fiscale trebuie să ofere drept garanţii între 20% şi 40% din suma amânată la plată „Dacă firmele ar putea obţine aceste garanţii, înseamnă că ar fi putut obţine şi finanţări în limitele sumelor respective şi nu ar mai fi avut nevoie de amânări la plată", a mai spus Mirela Şerban.

Astfel, un sprijin real din partea statului ar fi introducerea unui plafon pentru care nu se solicită garanţii şi diminuarea penalităţilor până la un nivel comparabil cu cel al dobânzilor bancare. „Scăzând povara penalităţilor, statul ar fi cu mult mai câştigat prin încasarea datoriilor efective", au subliniat reprezentanţii companiei de consultanţă fiscală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite