Băsescu a criticat Ford de faţă cu ambasadorul SUA, la o conferinţă organizată de AmCham

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul privat să iasă din ipocrizie, pentru că nu doar statul este de vină pentru lipsa de competitivitate a României, a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia lansării Romanian Competitiveness Report 2011 de către Am Cham.

CITEŞTE ŞI:

Băsescu: Deciziile de acum ale liderilor UE nu rezolvă problemele nimănui

Traian Băsescu: Dacă azi suntem competitivi în 25 de zone şi necompetitivi în 49 de zone, nu ştiu cum ar fi arătat Romînia în 2000"

„Cum a contribuit la competitivitate sistemul bancar generos în perioada când ne-am umflat, iar acum sunt restrictive? Cât de competitiv este să dai credite cu buletinul fără să analizezi capacitatea de plată a clientului? Uitaţi-vă la Nokia sau la Ford, care a promis că va produce 300.000 de automobile pe an şi în schimb face doar 20.000 de minivanuri", a spus Băsescu.

Americanii de la Ford au cumpărat în 2007 Automobile Craiova.

Şeful statului a continuat exemplele cu firmele de contrucţii care cer ministerelor facturi cu 50% mai mari decât în mod normal, cu complicitatea consultanţilor.

„Sectorul privat să iasă din ipocrizie. Statul are un partener, nu poate fi corupt singur. Cel mai comod pentru sectorul privat este să critice statul, dar este esenţială asumarea de către ambele părţi", a completat Băsescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite