Alro a acceptat să plătească cu 70% mai mult pentru electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România, va plăti cu 70% mai mult pentru electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica.

"De la 114-116 lei/MWh, Alro va plăti în jur de 200 lei/MWh. Pe lângă asta, Alro va achita şi 11 milioane de euro ca diferenţă pentru energia pe care a achiziţionat-o de la începutul anului încoace", a declarat, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

Alro are un contract direct a achiziţiei energiei de la Hidroelectrica valabil până în 2018. În fiecare an, Alro achiziţionează 3 TWh de electricitate de la compania de stat, aflată în insolvenţă din luna mai.

Borza a adăugat că la jumătatea acestui an Hidroelectrica a înregistrat pentru prima dată pierderi, estimate la 30 milioane de lei, din cauza secetei. Totodată, producţia de energie a companiei estimată pentru acest an este mai mică de 13 TWh, un minim istoric.

Singura divergenţă din negocierile dintre Alro şi Euro Insol priveşte introducerea în contract, drept criteriu, a evoluţiei preţului aluminiului pe bursa londoneză sau a preţului energiei pe piaţa internă. Pentru Hidroelectrica, introducerea în contract, drept criteriu, a evoluţiei preţului aluminiului pe piaţa londoneză ar fi mai avantajoasă, dat fiind faptul că metalul se află pe un trend de scumpire pe pieţele externe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite