Alpha şi Eurobank vor fuziona, dând naştere celei mai mari bănci din Europa de Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivii Eurobank Ergasias, a doua bancă elenă ca mărime, s-au întâlnit astăzi cu cei reprezentanţii Alpha Bank, a treia bancă din Grecia după active, pentru a discuta despre posibilitatea ca grupurile să fuzioneze, dând astfel naştere celei mai mari bănci din Europa de Sud-Est. În România, cele două bănci sunt prezente prin Bancpost, respectiv Alpha Bank.

EFG Eurobank Ergasias SA şi Alpha Bank SA, două dintre cele mai mari bănci elene, vor să-şi unească activităţile pentru a face faţă crizei cu care se confruntă ţara. Alianţa dintre cele două bănci ar urma să creeze nu numai cel mai mare creditor din Grecia, ci din întreaga regiune de sud-est a Europei. În România, cele două bănci sunt prezente prin Bancpost, respectiv Alpha Bank.

Dacă se fuziunea se va concretiza, noua instituţie prezentă pe piaţa autohtonă va ocupa locul trei în România, un salt impresionant faţă de locurile deţinute de cele două bănci (Alpha Bank – opt, iar Bancpost - nouă).

Noul grup va avea active în valoare de 150 de miliarde de euro, opt milioane de clienţi, peste 2.000 de filiale şi depozite constituite în valoare de 80 de miliarde de euro, potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg.

La sfârşitul săptămânii trecute, valoarea de piaţă a Alpha Bank şi Eurobank se ridica la aproape două miliarde de euro, faţă de 23 de miliarde de euro (nivelul la care au încheiat anul 2007), potrivit datelor Bloomberg.  

Acesta ar putea fi primul par din mult-anticipatul proces de consolidare a sistemului bancar elen, considerat unul dintre cele mai fragile din Europa, scrie presa internaţională.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite