Alin Simota, baron de tip nou în Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, aflat în plin scandal, se declară un tip ruşinos. Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, este, la 38 de ani, unul dintre cei mai

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, aflat în plin scandal, se declară un tip ruşinos.

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, este, la 38 de ani, unul dintre cei mai bogaţi şi controversaţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara. Are o avere estimată la aproximativ 15 milioane de euro, potrivit revistei "Capital", iar numele lui a fost implicat în multiple scandaluri. Cel mai recent este cel de săptămâna trecută, când doi bodyguarzi ai săi l-au agresat pe fotbalistul Jiului Petroşani, Mihai Lungan. De altfel, localnicii se tem să vorbească despre el.

Patronul clubului de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, a început afacerile cu "un mic trafic de frontieră". "Am intrat în afaceri cu un mic comerţ de frontieră, apoi am reuşit să deschid câteva magazine. Se întâmpla după 1988, anul în care a murit tata. Am avut afaceri şi în domeniul panificaţiei, apoi m-am înscris şi la cea de-a doua facultate.

Am terminat Facultatea de electromecanică şi pe cea de management. Acum fac un master pe energetică. Am şi o firmă pe acest domeniu, al energiei. Şi mai am o firmă de construcţii. Afacerile merg bine", ne-a declarat Alin Simota. Surse din anturajul său susţin însă că Simota ar fi fost, de fapt, ajutat de omul de afaceri Zaher Iskandarani. Simota este dealer la două companii de telefonie mobilă în Valea Jiului şi în municipiul Deva, mai are un lanţ de magazine şi un bar în centrul municipiului Petroşani, dar şi un atelier specializat în confecţii metalice. Parcul auto al firmelor sale este şi el impresionant. Patronul Jiului deţine automobile ultimul răcnet, de sute de mii de euro.

Implicat în mai multe dosare penale

Surse din cadrul poliţiei din localitate ne-au declarat că "Simota a fost implicat în nişte dosare penale cu Compania Naţională a Huilei, dar au fost rezolvate la Bucureşti". Oamenii care au căutat cel mai mult în trecutul lui Simota şi care s-au documentat despre afacerile sale sunt jurnaliştii din Valea Jiului. Părerea multora dintre ei este că Simota este un om de afaceri care are legături directe cu lumea interlopă. Ziariştii locali spun că Alin Simota a fost propulsat de Miron Cozma, dar nu a ezitat să se debaraseze de el în momentul când acesta a intrat la închisoare. Suporterii Jiului au însă altă părere. Îl apreciază pe Simota că le-a dus echipa de suflet în Divizia A.

"Mi-a dat Dumnezeu charisma să fac bani"

Simota se consideră un om modest şi uneori ruşinos: "Nu ştiu de ce, dar uneori sunt un om ruşinos. Sunt un afacerist descurcăreţ şi mi-a dat Dumnezeu charisma să fac bani". Pe lângă afacerile din judeţul Hunedoara, Alin Simota a mai avut 29,9% din acţiunile unei ferme agricole din Vaslui, pe care, de curând, le-a cesionat naşului său de cununie Adrian Porumboiu.

Patronul Jiului ne-a povestit că în facultate a făcut sport de performanţă: "Am jucat handbal de performanţă şi făceam antrenamente la stadion. Încetul cu încetul am început să-i cunosc pe jucători - nu vă spun în ce hal i-am găsit - şi am decis să investesc în această echipă de fotbal. Sunt principalul acţionar, i-am luat în anul 2000. Atunci când am decis să investesc, erau în divizia C, apoi i-am dus în B şi am stat şi în Divizia A doi ani de zile. Au muncit mult cei de la echipă. Am făcut multe, vom face în continuare", a adăugat Simota.

Minte Simota?

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani a declarat că în ziua agresării fotbalistului Mihai Lungan nu se afla în localitate, fiind plecat în concediu. Numai că siteul www.sport365.ro publică o fotografie de la amicalul Jiul II - Gloria Arad, jucat la Petroşani, la care ar fi fost prezent şi Simota. Meciul s-a jucat chiar în ziua în care Simota susţinea că se afla în Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite