Alico: Sănătatea reprezintă ultimul bastion al reformelor care nu a fost atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de sănătate are nevoie de adoptarea unei noi reforme deoarece sănătatea reprezintă ultimul bastion al reformelor care nu a fost atins, a declarat Theodor Alexandrescu, director general Alico Asigurări, companie ce face parte din grupul MetLife.

Din punctul de vedere al oficialului Alico există trei măsuri importante de dezbătut in această reformă.

"Prima măsură ar fi trecerea de la un sistem în care există un singur furnizor- statul, la un sistem în care să existe mai mulţi furnizori. Dar această trecerea trebuie făcută graduală. Trebuie spart monopolul. Competiţia va naște performanţă", a afirmat Theodor Alexandrescu.

A doua măsură menţionată de reprezentantul Alico este viabilitatea sistemului financiar. El a mai spus că trebuie respectate atât bugetele publice, cât și cele private.
"Iar a treia măsură este alegerea liberă a pacientului a unui furnizor de servici sau asigurări de sănătate", a mai spus Alexandrescu.

"Nu există deductibilitate și decontări"

Oficialul Alico a spus că există două măsuri care pot fi luate imediat. "Deductibilitatea pentru contribuţii, iar a doua măsură deschiderea sistemului de stat pentru decontările companiilor private. Nu avem deductibilitate, nu avem posibilitatea decontărilor cu furnizorii de stat", a menţionat Alexandrescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite