Alexandru Ciobanu pleacă de la conducerea BCR Banca pentru Locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Ciobanu, preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), a decis să renunţe la poziţia pe care o ocupă în prezent, începând cu 1 octombrie 2012, se arată într-un comunicat al băncii. Astfel, responsabilităţile lui Ciobanu vor fi preluate de către ceilalţi doi membri ai Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe.

În comunicat se arată că Alexandru Ciobanu a contribuit activ la dezvoltarea BCR Banca pentru Locuinţe, instituţia ocupând  pozitia de lider al sistemului de economisire-creditare din Romania. La jumătatea anului 2012, portofoliul BCR BpL crescuse la peste 273.000 de clienţi, depozitele atrase fiind de aproximativ un miliard de lei.

„Lui Alexandru Ciobanu ii datorăm lansarea cu succes a BCR Banca pentru Locuinţe. Îi mulţumim pentru angajamentul său tehnic şi managerial şi îi dorim mult succes în cariera sa viitoare”, a declarat Martin Skopek, vicepreşedinte executiv al BCR responsabil pentru linia Retail şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe.

Banca Comercială Română l-a numit pe Ciobanu la conducerea instituţiei de economisire-creditare în vara anului 2009, acesta conducând anterior cealaltă bancă de profil de pe piaţa românească, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Ciobanu a preluat la BCR BpL poziţia ocupată până atunci de Petre Tulin, care a plecat la conducerea Băncii Feroviare, constituită de omul de afaceri Valer Blidar.

BCR BpL şi-a triplat profitul în primul semestru, la 10,8 milioane lei, pe fondul creşterii cu 87% a depozitelor atrase de la clienţi, la 986 milioane lei, şi se aşteaptă pentru finalul anului la un rezultat de 24-25 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite