Un ONG care se opune proiectului de la Roşia Montană cere demisia ministrului Econonomiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Alburnus Maior, o asociaţie nonguvernamentală, a solicitat luni, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, demiterea ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu.

ONG-ul l-a criticat pe Chiţoiu pentru afirmaţiile făcute de acesta referitoare la proiectul minier de la Roşia Montană.

CITEŞTE DECLARAŢIILE LUI CHIŢOIU AICI:

Daniel Chiţoiu: „Proiectul Roşia Montană va demara până la sfârşitul anului"

"La nici o lună de la asumarea acestor angajamente, vedem cum Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, aflat în 1 iunie la Roşia Montană a făcut următoarea declaraţie cu referire directă la proiectul minier: <Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an>. Gravitatea declaraţiilor Ministrului Economiei trebuie imediat sancţionată prin demiterea lui Daniel Chiţoiu", se arată în scrisoarea deschisă adresată primului ministru.

Conform Alburnus Maior, care se opune proiectului de la Roşia Montană, declaraţiile ministrului Economiei contravin programului de guvernare. Aceştia reamintesc că cele 15 puncte ale USL pentru guvernarea României, includeau "Respingerea proiectului Roşia Montană cu evaluarea pe trei zone: mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice", iar opiniile ministrului contravin programului de guvernare.

"Acest nou demers de lobby contravine în mod evident afirmaţiilor dvs. potrivit cărora lobby-ul politic trebuie să înceteze, iar evaluarea impactului de mediu trebuie realizat cu transparenţă totală. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât domnia sa se antepronunţă astfel asupra unor chestiuni care nu au parcurs o procedură de evaluare', se arată în scrisoarea Alburnus Maior.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, a declarat vineri, la Roşia Montană, că este convins că proiectul minier va demara în acest an.

"Eu sunt convins că proiectul va demara în acest an", a spus Chiţoiu.

Ministrul Economiei a dat acelaşi termen şi la o întâlnire electorală desfăşurată în centrul localităţii Roşia Montană, precizând că o decizie politică privind mineritul la Roşia Montană şi Cupru Min Abrud va fi luată până la sfârşitul lui 2012.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite