Albalact ar putea fi cumpărat de Lactalis sau de Müller Dairy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii companiei Albalact, unul dintre principalii producători interni de lactate, negociază vânzarea firmei cu companiile Lactalis din Franţa şi Müller Dairy România, cu acţionariat german, informează surse din piaţa de profil, citate de Mediafax.

Contactat de „Adevărul", Raul Ciurtin, acţionarul majoritar al Albalact, nu a dorit să facă niciun comentariu,d ar nici nu a negat informaţia. „Chiar nu vreau să comentez acest subiect", a declarat, răspicat, Ciurtin.

De asemenea, reprezentanţiii Müller Dairy, unul dintre cei mai mari producători de iaurturi din Europa, nu au dorit să dea prea multe informaţii.

„Încă de când am intrat pe piaţa locală am anunţat faptul că, la un moment dat, intenţionăm să avem şi o unitate de producţie în România, fie ea achiziţionată sau construită de la zero. În acest sens, urmărim constant oportunităţile care ar putea apărea pe piaţă, dar acest lucru nu este o prioritate pentru noi", a declarat Tzafrir Granat, vicepreşedinte de marketing al Müller Dairy România. În cazul în care Müller ar cumpăra Albalact, s-ar extinde şi pe segmentul laptelui UHT şi al lactatelor proaspete, întrucât compania germană produce, în special, iaurturi. Compania germană Müller Dairy a intrat în România în anul 2008 printr-un joint-venture cu Central Bottling Company (CBC), acţionar al companiei Coca-Cola Israel, dar şi al producătorului berii Tuborg în România.

La rândul său, reprezentanţii Lactalis, companie care a cumpărat în urmă cu doi ani producătorul de lactate La Dorna de la omul de afaceri Jean Valvis, nu au dorit să comenteze.

Albalact a deschis, în 2008, o nouă fabrică de lactate în judeţul Alba, iar anul trecut a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Rarăul Câmpulung Moldovenesc, intrând, astfel, pe piaţa brânzeturilor.

Albalact este listată pe piaţa Rasdaq a BVB. Principalii acţionari ai Albalact sunt Petru Ciurtin, cu 31,74% din capital, Raul Ciurtin, cu 16,6%, şi fondul de investiţii RC2 Limited, care deţine 25,44% din titluri, potrivit celor mai recente raportări. Compania are în prezent o capitalizare de 58,7 milioane de euro.

Profitul companiei a crescut în intervalul ianuarie - septembrie 2009 de la un milion de lei la 1,72 milioane de lei. Afacerile au avansat în primele nouă luni cu 25,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 167,8 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite