Alba-neagra cu asigurarea obligatorie a locuinţei. Justiţia suspendă obligativitatea PAD-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât astăzi, la solicitarea Astra Asigurări, suspendarea executării unui ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care stabilea, printre altele, că proprietarii de locuinţe care vor să încheie poliţe facultative trebuie să încheie şi o poliţă obligatorie.

"Admite în parte cererea. Suspendă executarea Ordinului CSA 15/2012 şi a Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, numai în ceea ce priveşte efectele articolului 7 din Norme. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare", se arată pe pagina web a instanţei, potrivit Mediafax.

Potrivit articolului 7, aliniatul (1) din actul normativ emis de CSA, proprietarii de locuinţe care au încheiate poliţe facultative privind riscurile prevăzute de Legea 260/2008 au obligaţia de a încheia poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor la data expirării celor facultative sau, în cazul contractelor de asigurare multianuale, la data primei aniversări a acestora, după data aplicării Legii 260/2008.

Următorul aliniat stabileşte că, începând cu 1 septembrie, societăţile de asigurare autorizate să încheie asigurări facultative pentru locuinţe vor putea încheia poliţe pentru riscurile care fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuinţelor numai pentru valori asigurate care depăşesc sumele asigurate obligatoriu conform Legii 260/2008.

CSA stabilea că proprietarii care doresc să-şi acopere riscul pentru valori mai mari decât nivelul acoperit de asigurările PAD pot să cumpere poliţe facultative doar după ce încheie o poliţă obligatorie.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite