Alarmă! Consumul a scăzut cu 2,5% în 2011 faţă de 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2011 comparativ cu anul 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut cu 2,5%. Scăderea este datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-6,2%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,7%).  Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 0,2%, a anu

Ca date ajustate sezonier (în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate), în anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut cu 3,3% comparativ cu anul 2010. Scăderea este datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-7,1%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,8%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 0,2%.

Creştere consistentă în decembrie


Vânzările din comerţul cu amănuntul au înregistrat în luna  decembrie 2011, comparativ cu luna decembrie 2010, o creştere cu 6,0%. Creşterea e datorată avansului vânzărilor de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate (+12,0%), al vânzărilor de produse nealimentare (+8,1%) şi al vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2011, comparativ cu luna  decembrie 2010 a crescut cu 3,9%. Creşterea se datorează comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,4%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (+10,4%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,2%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite