Alan Greenspan: acțiunile pe piaţa americană sunt „foarte ieftine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alan Greenspan, fostul președinte al Rezervei Federale a Statelor Unite a declarat că acțiunile companiilor americane sunt la niveluri de preţ foarte bune și probabil prețul lor va urca pe măsură ce veniturile lor vor crește.

Acțiunile sunt foarte ieftine”, a declarat Greenspan în cadrul summitului Bloomberg de la Washington, susţinând că au „un raport între preț şi venituri foarte scăzut”. „Veniturile nu au loc să crească decât în cadrul prețului acțiunilor”, a declarat Greenspan, care a ocupat funcția de președinte al Rezervei Federale între august 1987 și ianuarie 2006, pentru agenția de știri Bloomberg.

Profituri peste așteptări

Acțiunile au crescut la bursă după ce companiile au înregistrat profituri care au depășit estimările și pe fondul redresării economice. Indicele Standard & Poor’s 500 a crescut cu peste 12% de la începutul acestui an, reprezentând cel mai bun început de an din 1998.

Citește mai multe despre declarațiile lui Greenspan în legătură cu acțiunile americane pe Forbes.ro

Indicele a crescut ieri cu 1,1% la 1.413,83 la 12:57 ora locală, după ce un raport a arătat că sectorul manufacturier american a cunoscut cea mai mare rată de expansiune din ultimele zece luni, în aprilie

Declaraţiile acestuia sunt susţinute de cifrele care arată că valorile la care se tranzacţionează indicele S&P 500 sunt de 14,3 ori mai mari decât veniturile companiilor listate, sau cu 13% sub medie din 1954, conform unor informații compilate de Bloomberg.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite