Ajutoarele pentru incalzire se dau pe grile tarifare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incepand cu 1 ianuarie 2006, persoanele cu venituri sub 3 milioane de lei pe membru de familie vor primi ajutoare pentru incalzire. Oamenii vor avea obligatia sa incheie contracte cu furnizorul de apa

Incepand cu 1 ianuarie 2006, persoanele cu venituri sub 3 milioane de lei pe membru de familie vor primi ajutoare pentru incalzire. Oamenii vor avea obligatia sa incheie contracte cu furnizorul de apa calda si caldura imediat dupa Anul Nou. De ajutoare vor beneficia cei peste 3,8 milioane de pensionari cu pensii sub 3 milioane lei pe luna, ca si romanii cu venituri cuprinse intre 1,1 si 3,1 milioane lei pe luna pe membru de familie. In aceasta situatie, este bine sa stiti la ce ajutor social va puteti astepta sa primiti din partea statului, in functie de propriile venituri.
Contractul trebuie datat cu 1 ianuarie
Ca sa primesti ajutor din partea statului pentru caldura, vei avea obligatia sa optezi, prin contract cu furnizorul de caldura, pentru o componenta fixa a gigacaloriei de 23% sau pentru una de 40%. Trebuie sa stii pentru care si de ce optezi pentru una din variante. ,Aici este vorba de tariful B1, pentru care consumatorii se vor inscrie la componenta fixa de 23%, sau componenta B2, care va insemna o componenta fixa de 40%. Pentru componenta B1, consumatorul va plati mai mult iarna si mai putin vara. Pentru componenta B2, va plati mai putin iarna si mai mult vara, iar regularizarea se va face pentru ambele variante in timpul verii", ne-a declarat Nicolae Opris, presedintele ANRE.
Intretinerea pe noiembrie s-a scumpit cu 700.000 lei
Dupa scumpirea gigacaloriei cu 20% de la 1 noiembrie, factura de intretinere s-a scumpit cu 700.000 de lei/apartament. ,Incepand cu noiembrie 2005, factura la intretinere va fi cu 700.000-800.000 lei/luna mai mare din cauza scumpirii gigacaloriei cu 20%", ne-a declarat Dobrita Harangus, administratorul unui bloc din Capitala. Totusi, daca ai repartitoare de caldura la apartamentul propriu, poti contracara aceasta scumpire. La un apartament cu 3 camere si 4 persoane, dar cu repartitoare de caldura, intretinerea a fost de 2,4 milioane lei pe noiembrie. In schimb, pentru acelasi gen de apartament si cu acelasi numar de persoane, dar fara repartitoare de caldura, intretinerea a fost de 3,2 milioane lei pentru luna noiembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite