Agrostar reclamă MADR la UE şi la Organizaţia Internaţională a Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Agrostar susține că Ministerul Agriculturii nu a respectat contractul colectiv de muncă și reclamă instituția la UE și Organizației Internaționale a Muncii (OIM), potrivit Mediafax. În total, peste 4.400 de angajați ai instituției vor fi disponibilizați până la sfârșitul anului.

"Discutarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind restructurarea era mai mult decât necesară deoarece în cadrul anumitor instituţii din subordinea MADR ne aflăm în situaţia unor concedieri colective, cum este cazul Agenţiei Naţionale de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie şi cel al Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

Conducerea federaţiei susţine că MADR nu a ţinut cont de un acord colectiv în vigoare, respectiv "Contractul colectiv de muncă la nivelul ramurii agricultură, piscicultură şi pescuit pe anii 2010-2011", publicat în Monitorul Oficial, care reglementează de asemenea procedura concedierii colective.Agrostar arată că Ministerul Agriculturii a încălcat o o hotărâre de Guvern din 2002 care prevede "consultarea obligatorie a partenerilor sociali asupra iniţiativelor legislative sau de altă natură cu caracter economico-social".

MADR disponibilizează peste 4.400 de angajați

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va disponibiliza 4.463 din cei 13.302 angajaţi, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, citat de Mediafax. În schimb, aparatul propriu al ministerului va creşte de la 483 de persoane la 686, inclusiv cabinetul ministrului şi demnitari, în urma preluării unei părţi din personalul unor agenţii şi instituţii care vor fi desfiinţate sau comasate.

Citește și Salarii reduse cu 10% pentru angajaţii Ministerului Agriculturii


Dintre cei 13.302 angajaţi vor rămâne 7.646 posturi finanţate integral de la bugetul de stat şi 2.193 de angajaţi în instituţii publice din subordinea MADR, finanţate din bugete proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite