Agrofam pregăteşte investiţii masive în judeţul Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Holdingul agricol Agrofam Grup, controlat de omul de afaceri Ştefan Poienaru, a cărui cifră de afaceri a fost de 20-25 de milioane de euro anul trecut, a găsit resurse financiare pentru a demara investiţii de peste 50 de milioane de euro.

În primul rând, Agrofam intenţionează să dezvolte, împreună cu o companie austriacă, un proiect producţie a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, pe un teren de 50 de hectare pe care îl deţine la Feteşti (judeţul Ialomiţa).

„Acolo a fost un complex de creştere a porcinelor, în toamnă vor începe lucrările de curăţare a terenului, iar în primăvara anului viitor pornim lucrările de construcţie", a declarat Ştefan Poienaru, într-o conferinţă de presă ocazionată de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Agrofam. Altă investiţie, tot în Ialomiţa, vizează o fermă de ovine cu 20.000 de capete. Proiectul ar putea fi dezvoltat, potrivit lui Poienaru, cu un fond de investiţii al statului Qatar şi va costa patru milioane de euro.

„Suntem aproape de o lume care va cumpăra în permanenţă arme şi carne de oaie. Noi nu pricepem la arme, dar sigur ne pricepem la oi, iar zona în care lucrăm, Balta Ialomiţei, este favorabilă acestei îndeletniciri. Pentru acest proiect am avut deja o primă întâlnire cu un fond de investiţii din Qatar", a spus Poienaru.

O afacere de familie

Grupul Agrofam, înfiinţat în 1992, a apărut şi funcţionează ca „o afacere de familie" şi acum are 350 de angajaţi, potrivit lui Ştefan Poienaru, valoarea patrimoniului grupului atingând 50 de milioane de euro. Firmele din grup cultivă cereale şi plante tehnice pe o suprafaţă de circa 25.000 de hectare, dar se ocupă şi de creşterea animalelor, comercializarea cerealelor, ca şi de procesarea lactatelor. Acestora li se adaugă servicii agricole şi industriale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite