Agricultura "sapă" multe hârtoape pe drumul integrării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fischer Boel, aflat în vizită în România, a declarat ieri, după întâlnirea cu premierul Tăriceanu, că ţara noastră mai

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fischer Boel, aflat în vizită în România, a declarat ieri, după întâlnirea cu premierul Tăriceanu, că ţara noastră mai are probleme de rezolvat în acest domeniu.
Ea consideră că trebuie mărită eficienţa în privinţa absorbţiei fondurilor comunitare şi a subliniat importanţa realizării de programe de educare şi pregătire a celor care vor lucra în agricultură. Comisarul european s-a referit şi la Agenţia pentru plăţi, arătând că personalul acestei instituţii trebuie să fie bine instruit pentru a putea lucra la nivelul standardelor UE. "Avem ambiţia ca, la finalul acestui an, România să scape de toate steagurile roşii, iar agricultura va fi un domeniu foarte dificil", a spus Tăriceanu, recunoscând că "mai avem mult de lucru". Cele patru problemele mari rămase încă nerezolvate sunt: crotalierea animalieră, punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră, aducerea societăţilor de procesare a cărnii la standarde UE şi sistemul de ecarisaj.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite