Agricultura, IT&C şi energia, în topul priorităţilor pentru competitivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Aspen a lansat ieri un document de poziţie numit Cartea Albă a Competitivităţii Economiei Naţionale din România, document în care sunt prevăzute trei domenii economice prioritare şi categorii de politici publice prin care competitivitatea în România ar putea fi îmbunătăţită.

Domeniile economice sunt agricultura, energia şi sectorul IT&C, iar politicile publice se referă la educaţie, piaţa forţei de muncă şi antreprenoriat. Inovarea şi educaţia, arată autorii Cărţii Albe, pot constitui pilonii de dezvoltare ai economiei pe termen lung.

Discuţii periodice cu experţii

Institul Aspen va organiza periodic întâlniri cu experţi pentru evaluarea performanţelor actuale şi a proiectelor legate de creşterea competitivităţii în România. Reamintim că şi Guvernul României are un proiect pentru îmbunătăţirea competitivităţii, al cărui scop declarat este „trecerea de la un model de dezvoltare bazat pe mână de lucru ieftină la un sistem bazat pe forţă de muncă bine pregătită şi o economie condusă de întreprinderi creative şi inovative".

Strategia Guvernului pentru competitivitate are în vedere patru mari piloni: performanţa economică, eficienţa instituţiilor publice, eficienţa mediului de afaceri şi infrastructura. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite