Agitaţia de pe piaţa locuinţelor se va opri abia în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul anului 2015 se va ajunge la un echilibru al segmentului rezidenţial în Capitală, estimează specialiştii companiei de consultanţă imobiliară Eurisko. Ei afirmă că situaţia

În jurul anului 2015 se va ajunge la un echilibru al segmentului rezidenţial în Capitală, estimează specialiştii companiei de consultanţă imobiliară Eurisko. Ei afirmă că situaţia actuală "este alimentată de preţurile ridicate ale apartamentelor din blocurile vechi".

Potrivit analiştilor, după implementarea proiectului Zonei Metropolitane, Bucureştiul va avea trei milioane de locuitori, iar necesarul de locuinţe va fi de cel puţin 300.000 de unităţi. Numărul cererilor de locuinţe din piaţă este în continuă creştere, iar ritmul lucrărilor la blocurile noi este lent. Deoarece au fost livrate pe piaţă puţine proiecte rezidenţiale, cumpărătorii aşteaptă cu interes finalizarea marilor ansambluri anunţate, iar mulţi îşi cumpără o locuinţă chiar din stadiul de proiect.

Consultanţii companiei imobiliare Eurisko anticipează că, pe viitor, se va produce o intensificare a activităţii de construcţie pe segmentul apartamentelor destinate clasei medii, în locaţii semicentrale din Capitală. Cele mai tentante zone pentru dezvoltatori sunt Colentina, Obor, Pantelimon, Titan, Vitan, Dristor, Tineretului, Berceni, Militari şi Tei. În plus, consultanţii imobiliari mai spun că tendinţa anilor următori va fi ridicarea de complexuri rezidenţiale în acele localităţi din jurul Bucureştiului care vor fi incluse în Zona Metropolitană.

Avantajul acestora este dat de existenţa suprafeţelor generoase de terenuri care permit construirea unor ansambluri rezidenţiale de amploare. Oferta de locuinţe va fi din ce în ce mai numeroasă şi mai diversificată, ceea ce va transforma piaţa locuinţelor dintr-una concurenţială a preţurilor - aşa cum este în prezent - într-o piaţă axată pe calitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite