Agenţiile de turism autohtone vor tarife preferenţiale pentru turişii români de la hotelierii bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt principalii clienţi ai staţiunilor bulgare, de aceea Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România(ANAT) a cerut hotelierilor din Bulgaria să acorde tarife preferenţiale turiştilor din România, a declarat agenţiei Mediafax  preşedintele asociaţiei, Corina Martin.

ANAT şi Ambasada Bulgariei din România au organizat joi şi vineri, la Veliko Târnovo, un eveniment de promovare pentru agenţiile de turism din România.

"La eveniment a fost prezent şi Ivo Marinov, ministrul adjunct al Economiei, Energiei şi Turismului din Bulgaria, care a spus că România ocupă primul loc după numărul de turişti sosiţi în Bulgaria în 2011, cu 960.000 de vizitatori, în creştere cu 4,9%", a spus preşedintele ANAT.

Potrivit lui Marinov, citat de Martin, pe locul 2 se află Grecia, cu 940.000 de turişti, în creştere cu 4,2%, urmată de Germania, cu 700.000 de persoane, mai puţin cu 1,9% decât în anul precedent. Rusia ocupă locul patru, cu o creştere de 20,5%, până la 455.000 de turişti şi este urmată de Macedonia, cu 382.000 de turişti, în creştere cu 23,5%.

Numărul străinilor care au ajuns anul trecut în staţiunile bulgăreşti a depăşit 8,7 milioane.

"Pentru că au declarat că suntem pe locul 1, am cerut patronatului balnear şi celui al hotelierilor să ne acorde tarife ca în cazul turiştilor germani acum câţiva ani. Germanii se cazau în Bulgaria, până în urmă cu câţiva ani, cu tarife preferenţiale care coborau şi până la 10 euro de turist pe noapte", a mai adăugat Corina Martin.


Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite