Agenţia pentru IMM-uri va acorda asistenţă întreprinzătorilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANIMMC va înfiinţa un birou pentru asistenţa întreprinzătorilor străini, care va funcţiona după aderare şi îi va ajuta pe aceştia să investească în România. Potrivit şefului ANIMMC,

ANIMMC va înfiinţa un birou pentru asistenţa întreprinzătorilor străini, care va funcţiona după aderare şi îi va ajuta pe aceştia să investească în România. Potrivit şefului ANIMMC, Eugen Ovidiu Chirovici, micii întreprinzători europeni vor fi feriţi, astfel, atât de firmele neserioase de consultanţă, cât şi de statul pe la uşile prefecturilor şi de micile ciupeli ale diferiţilor funcţionari publici. Un asemenea întreprinzător, care vrea să investească 100.000200.000 de euro şi cu care poate înfiinţa 510 locuri de muncă, poate avea un impact semnificativ într-un oraş mic ca, de exemplu, Făgăraşul -, unde majoritatea industriei a murit. Dacă multinaţionalele sunt suficient de puternice să angajeze un consultant serios, iar numele lor suficient de mare ca să deschidă uşile autorităţilor române, IMM-urile europene sunt cele care cad pradă corupţiei şi birocraţiei interne. Propunerea a fost înaintată deja premierului şi spun oficialii ANIMMC - va avea un răspuns pozitiv în perioada următoare.

Falimentul masiv al IMM-urilor după integrare, improbabil
Estimările privind falimentul masiv al IMM-urilor după integrare sunt hazardate şi trebuie puse în corelaţie cu domeniul de activitate. "Dacă ar fi să dăm steguleţe, în comerţ, 6070% din firme vor avea steguleţe verzi, în domeniul producţiei (exceptând domeniul agroalimentar) sunt verzi-gălbui, iar în domeniul producţiei agroalimentare steguleţele sunt roşii; în Ungaria, 80% din fabricile de conserve au dat faliment, dar acestea nu reprezentau nici 10% din piaţă", a afirmat Chirovici. El a explicat că studiile de impact care s-au făcut înainte de integrare în Polonia, Ungaria şi Cehia s-au dovedit complet false: "În turism, lucrurile au evoluat peste aşteptări, în sensul bun, în agricultură - mai rău decât se aşteptau". Astfel, dat fiind că în România circa 60% din IMM-uri sunt din domeniul comerţului interior, 25% din servicii şi 15% din producţie, procentul de falimente nu ar putea afecta mai mult de 10% din micile companii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite