Afaceriştii britanici - îngrijoraţide invazia est-europenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amploarea fluxului migratoriu dinspre Europa de Est, la care se adaugă creşterea ratei şomajului, i-a determinat pe o parte dintre oamenii de afaceri britanici să pună la îndoială extinderea

Amploarea fluxului migratoriu dinspre Europa de Est, la care se adaugă creşterea ratei şomajului, i-a determinat pe o parte dintre oamenii de afaceri britanici să pună la îndoială extinderea politicii a "porţilor deschise" la forţa de muncă din România şi Bulgaria, după aderarea acestora la Uniunea Europeană.
După declaraţiile de săptămâna trecută ale ministrului britanic pentru comerţ, Alistair Darling, referitoare la limitarea numărului muncitorilor imigranţi din cele două ţări, acum a venit rândul afaceriştilor să-şi manifeste îngrijorarea. Autorităţile britanice au aprobat, în ultimele trei luni, aproape 50.000 de cereri de muncă din partea unor aplicanţi din Europa de Est, potrivit statisticilor publicate, în această săptămână, de Ministerul de Interne, fapt ce a îngrijorat comunitatea de afaceri, relatează "Financial Times", citat de Mediafax. Richard Lambert, directorul CBI, cea mai mare organizaţie de afaceri din Regatul Unit, a cerut, marţi, miniştrilor să analizeze atent situaţia înainte de a acorda drepturi depline persoanelor din următorul val de migraţie. "Marea Britanie a beneficiat mult de pe urma muncii imigranţilor din noile state membre, însă este corect să-şi acorde timp de gândire la experienţele anterioare şi să analizeze cum şi când să primească următorul val", spune Lambert. John Philpott, economist şef la Chartered Institute of Personel and Development, susţine că imigranţii est-europeni au impus costuri şi au adus beneficii deopotrivă. "Evaluând lucrurile, beneficiile au depăşit costurile, în principal din cauza unui val mai mare de angajaţi străini", afirmă Philpott.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite