Afacerile şi comenzile din industrie revin pe minus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câteva luni bune de creştere, în august au scăzut atât cifrele de afaceri, cât şi comenzile noi din industrie faţă de iulie. Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 8,1%, iar comenzile noi s-au redus cu 6,9%.

Faţă de aceeaşi lună din 2009, însă, au crescut atât vânzările, reprezentate de cifra de afaceri (cu 10,4%), cât şi cererea, reprezentată de comenzi (cu 35,1%). De asemenea, potrivit INS, în primele opt luni din 2010 comenzile noi au crescut faţă de aceeaşi perioadă din 2009 cu 25,4%, iar vânzările - cu 10,3%.

Scăderi pe toată linia

În august, comparativ cu iulie, au fost consemnate scăderi ale comenzilor noi în toate grupele industriale, iar în ceea ce priveşte cifra de afaceri doar câteva sectoare au avut creşteri.

Astfel, comenzile noi din industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 10,3%, în producţia bunurilor de folosinţă îndelungată - cu 8,1%, în sectorul bunurilor intermediare - cu 7%, iar în industria bunurilor de capital - cu 5,9%.

Reduceri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în domeniul bunurilor de capital (-25,9%) şi al bunurilor intermediare (-3,4%), ca şi în industria bunurilor de uz curent (-0,7%). Creşteri s-au întâlnit în industria energetică (+2,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,3%). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite