Afacerile şi comenzile din industrie, în picaj în luna aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 8,9% faţă de luna precedentă, dar comparativ cu aprilie 2011 este mai mare cu 4,6%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primele patru luni ale anului, afacerile din industrie au crescut cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat INS. Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat pe toate marile grupe industriale.

"Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,7%), industria energetică (+5,6%), industria bunurilor de uz curent (+4,2%), industria bunurilor intermediare (+0,6%) şi în industria bunurilor de capital (+0,5%)", se arată într-un comunicat al INS.

În privinţa comenzilor noi din industrie, acestea au scăzut în luna aprilie cu 11,6% faţă de luna martie, pe total piaţă internă si externă, din cauza declinului din industria bunurilor de folosinţă îndelungată (23,5%), industria bunurilor de uz curent (16,2%) şi a bunurilor de capital (15,3%).

"Comenzile noi din industrie, pe total piaţa internă şi externă, au scăzut în primele patru luni cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după un declin de 5,5% în aprilie", a anunţat vineri INS.

În primele patru luni s-au înregistrat scăderi la industria bunurilor de capital (-3,5%) şi la industria bunurilor intermediare (-0,4%) şi creşteri la industria bunurilor de uz curent (+9,1%) şi la industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,7%), continuă comunicatul INS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite