Afacerile rentabile se fac în afara oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bun prin vânzarea acestor locuinţe, încă din faza de proiect, în funcţie de locaţie şi preţ", spune Jeni Dragomir. Preţurile sunt destul de ridicate în cazul vilelor, segment destinat celor

bun prin vânzarea acestor locuinţe, încă din faza de proiect, în funcţie de locaţie şi preţ", spune Jeni Dragomir. Preţurile sunt destul de ridicate în cazul vilelor, segment destinat celor cu venituri mari. Aici se diferenţiază două categorii de persoane. "Persoanele care cumpără o vilă în asemenea zone sunt proprietarii unei firme de succes, astfel încât să-şi poată permite să achiziţioneze o vilă cu până la 500.000 euro", explică preşedintele companiei imobiliare Perfect Casa. Mai rămân vilele mai ieftine, cu preţuri cuprinse între 150.000 şi 200.000 de euro. Cumpărătorii unor asemenea imobile sunt de cele mai multe ori persoane care vând o proprietate în Bucureşti. Ei obţin în acest fel o sursă de venit pentru plata avansului necesar achiziţionarii vilei, urmând ca pentru diferenţă să apeleze la un credit ipotecar.
Creşte metropola
Un alt punct important pe harta investiţiilor imobiliare din jurul Capitalei este oraşul Voluntari, în ciuda faptului că este o localitate mică. Interesul pentru această zonă nu este întâmplător, mai ales că oraşul se află pe axa de nord a Bucureştiului, acolo unde se dezvoltă cu predilecţie proiectele imobiliare de succes. Autorităţile locale mizează pe transformarea oraşului Voluntari într-un pol de afaceri, bazându-se şi pe realizarea unor proiecte de infrastructură. Modernizarea străzilor, alimentarea cu apă, realizarea canalizării, lărgirea actualelor artere de circulaţie de intrare şi ieşire din localitate sunt câteva exemple în acest sens.
La acestea se mai adaugă şi realizarea unor pasaje supraterane în zona căii ferate, după cum explică reprezentanţii primăriei din localitate. Dezvoltarea infrastructurii, precum şi vecinătatea cu Aeroportul Henri Coandă şi legătura cu centura Capitalei fac din Voluntari un oraş cu potenţial de afaceri. "Voluntari este un punct de interes pentru investitori. Este clar că acum este momentul unei alegeri strategice pe terenuri mari sau pe proiecte mari de dezvoltare", este de părere Alexandru Petrescu, partener în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Esop. Pe potenţialul de dezvoltare al acestei zone "pariază" şi Dan Ioan Popp, preşedintele companiei Impact. "Voluntari începe să devină localitatea cu cea mai mare dinamică de dezvoltare pe un areal de 30 de kilometri", spune Popp.
Ce vor investitorii
Se anunţă afaceri mari, cu investiţii pe măsură, mai ales din partea unor companii din Spania, Austria, Grecia şi Anglia. "Companiile străine au suficiente fonduri pe care să le investească în terenuri destinate dezvoltării de proiecte imobiliare de anvergură, precum şi finanţarea necesară finalizării lor", spune Jeni Dragomir. În privinţa aşteptărilor pe care le au acestea, accentul este pus pe accesibilitatea căilor de transport - şosele, linii de metrou şi de cale ferată. "Astfel, se deschid oportunităţi pentru marile investiţii, nu numai rezidenţiale, cât şi cele legate de comerţ şi de business", conchide Dan Ioan Popp. Un segment imobiliar de succes este deja cel al proiectelor de business-park din zona Pipera - Voluntari. Alegerea unui sediu de firmă de către o companie produce efecte benefice pentru toată piaţa imobiliară. "O firmă aduce un număr însemnat de angajaţi, care sunt motivaţi să cumpere locuinţe aflate cât mai aproape de birou", explică şi specialistul de la Esop, Alexandru Petrescu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite