Afacerile şi comenzile noi din industrie au crescut în primele şapte luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de afaceri din industrie atât pe piaţa internă, cât şi şi piaţa externă, a crescut în primele şapte luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 3,3%, în timp ce comenzile noi din industrie au crescut în acelaşi interval cu 0,5%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia cfrei de afaceri din industrie a fost influenţată de creşterile din industria extractivă, de 8,7%, şi din industria prelucrătoare -3,1%.

"Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+5,7%), industria bunurilor intermediare (+2,8%), industria energetică (+2,2%) şi industria bunurilor de capital (+0,9%)", se arată într-un comunicat al INS.

În iulie, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total industrie cu 0,5%, datorită industriei prelucrătoare (+0,6%). Industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

Faţă de iulie 2011 avansul a fost de 5%, datorită creşterilor înregistrate în industria extractivǎ (17,9%) şi în industria prelucrătoare (4,6%).

Comenzile noi din industrie au crescut în primele şapte luni cu 0,5%

Comenzile noi din industrie au crescut în primele şapte luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 0,5% pe total piaţa internă şi piaţa externă, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia a fost susţinută de creşterile înregistrate de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (13,7%), industria bunurilor de uz curent (8,4%) şi industria bunurilor intermediare (2,9%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 3,9%.

În iulie, faţă de luna precedentă, comenzile noi din industrie au scǎzut cu 12%, ca urmare a scǎderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (13,2%), industria bunurilor intermediare (12,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (10,8%) şi industria bunurilor de uz curent (4,2%), se arată într-un comunicat al INS.

Comparativ cu iulie 2011 indicatorul a fost mai mic cu 1,6%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite