Afacerile imobiliare se mută în cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vechi sunt pe punctul de a îngheţa. "În prezent, asistăm la o stagnare a preţurilor pentru apartamentele vechi, ca urmare a lansării noilor proiecte", a declarat Răzvan Iorgu, expert în

vechi sunt pe punctul de a îngheţa. "În prezent, asistăm la o stagnare a preţurilor pentru apartamentele vechi, ca urmare a lansării noilor proiecte", a declarat Răzvan Iorgu, expert în cadrul companiei Eurisko. O comparaţie este elocventă - metrul pătrat nou-construit pe şoseaua Kiseleff din Bucureşti costă astăzi între 1.500-2.000 euro, în timp ce locuinţele vechi - între 1.500-2.500 euro/mp.

Zonele secundare - ţinta investitorilor
Dezvoltările de complexuri rezidenţiale destinate clasei medii anunţă proiecte mari, cu 100 până la 1.000 de apartamente. În Bucureşti, spre exemplu, locaţiile pe care mizează studiul imobiliar sunt aşa-numitele zone secundare din cartiere ca Vitan, Drumul Taberei, Militari, Colentina şi Titan. În schimb, la Braşov, lipsa terenurilor din interiorul oraşului i-a făcut pe investitorii din segmentul imobiliar să-şi îndrepte atenţia către proximitatea oraşului.
Adrian Pop, reprezentantul filialei Braşov a Uniunii Naţionale Imobiliare (UNIM), ne-a declarat că o zonă care a cunoscut o intensă dezvoltare în ultimii ani este Stupini - practic, un cartier mărginaş, despărţit de oraş prin calea ferată. Aici au apărut sute de locuinţe unifamiliale, dar şi complexuri rezidenţiale mari. În privinţa preţurilor, un teren bun, cu utilităţile la poartă, nu poate fi cumpărat cu mai puţin de 35 de euro/mp.

Constanţa, printre cele mai scumpe pieţe din ţară
Petrecerea vacanţei pe malul mării a convins tot mai multe persoane cu venituri ridicate să-şi construiască o locuinţă pe litoral. Câteva proiecte de lux în curs de finalizare sau deja intrate pe piaţă sunt localizate în Tomis Nord, Faleza Nord sau pe Şoseaua Constanţa-Ovidiu-Bucureşti. Studiul Eurisko plasează piaţa rezidenţială constănţeană printre cele mai scumpe din ţară, practicându-se preţuri de 800-1.100 euro/mp la apartamentele vechi, respectiv 1.000-1.200 euro/mp pentru construcţiile noi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite