Afacerile asigurătorilor înfloresc pe seama vacanţelor în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de pe urma încheierii asigurărilor medicale. Pentru anul acesta, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor Turistice (ANAT) estimează o creştere a numărului de plecări în

de pe urma încheierii asigurărilor medicale. Pentru anul acesta, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor Turistice (ANAT) estimează o creştere a numărului de plecări în străinătate cu aproximativ 25% până la sfârşitul anului.
Cine alege să-şi petreacă vacanţa într-o altă ţară ştie că încheierea unei asigurări de asistenţă turistică este unul din documentele pe care este bine să le aibă pe durata călătoriei. "Românii îşi iau concediile în mod tradiţional vara, iar aceasta este şi perioada în care cresc încasările societăţilor de asigurare datorită cererii mai mari de asigurări medicale", ne-a declarat Alin Anastasiu, administrator de produs în cadrul Generali Asigurări. Potrivit datelor comunicate de către reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), numărul poliţelor emise la nivelul întregii pieţe a crescut cu aproximativ 38% în 2005 faţă de anul precedent.
Trendul va fi în creştere şi în 2006, cel puţin aşa estimează reprezentanţii pieţei. Marius Onofrei, directorul de comunicare din cadrul Allianz-ţiriac Asigurări, se aşteaptă la un avans de cel puţin 20% al numărului de poliţe emise pentru asigurările medicale în 2006, şi, implicit, al valorii primelor subscrise. şi Generali Asigurări şi-a făcut calculul pentru un plus de cel puţin 16% la nivelul numărului de poliţe.

Muncitorii plătesc mai mult decât turiştii
şi românii care pleacă să muncească în străinătate au nevoie să încheie o asigurare medicală, similară celei pentru călătorii în scopuri turistice. "În această situaţie diferă doar cotaţiile de prime de asigurare, care depind de tipul de activitate prestat", explică reprezentantul Allianz-ţiriac Asigurări. Spre exemplu, agricultura, industria chimică, textilă ori cea a pielăriei, domeniul electricităţii şi al gazelor sunt considerate a fi mult mai predispuse la accidente de muncă. Din acest motiv, societăţile de asigurare aplică un coeficient de corecţie de 1,25 la tarifele valabile în cazul călătoriilor turistice.

Cât costă o poliţă de asigurare
O persoană de 35 de ani care îşi petrece concediul în Spania timp de zece zile va plăti o primă de 36 RON pentru o poliţă de asigurare medicală emisă de una dintre societăţile care activează în acest domeniu. Suma asigurată în acest caz este de 50.000 euro. Dacă aceeaşi persoană pleacă în Bulgaria, poate opta pentru o sumă asigurată de 10.000 euro, costul poliţei fiind de 18 RON. Pentru o vacanţă de 15 zile în Mexic, prima de asigurare costă 19,5 RON (10.000 euro sumă asigurată).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite