Adrian Vasilescu: România nu intră în incapacitate de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR a dezminţit orice informaţie potrivit căreia România ar fi în pericol să intre în incapacitate de plată.

"Orice opinie sau zvon cum că România ar putea intra în incapacitate de plată sunt complet eronate", a declarat astăzi Adrian Vasilescu.

Potrivit Agrpres, oficialul BNR a precizat că banii de la Fondul Monetar Internaţional au intrat în conturile de la Băncii Centrale. Este vorba despre 911 milioane euro, echivalentul în dolari, care rămân conturile BNR. Banii de la FMI nu se duc la Ministerul Finanţelor pentru plata pensiilor şi a salariilor.

"Faptul principal este că acordul cu FMI contină, iar, odată cu aceşti bani, am primit undă verde. Nu banii sunt importanţi, ci încrederea şi faptul că aceasta va impulsiona investitorii", a spus Adrian Vasilescu.

În privinţa politicii fiscale şi monetară şi evoluţia inflaţiei, oficialul BNR a explicat că acestea trebuie tratate separat, iar inflaţia actuală nu are drept cauză moneda, ci este efect al politicii fiscale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite