Adrian Vasilescu: BNR va face tot posibilul ca euro să nu ajungă la 5 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională este pregătită să intervină cu tot arsenalul, şi pe fond psihologic, pentru ca euro să nu ajungă la 5 lei, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Naţionale a României (BNR)în cadrul unei conferinţe de presă.

„Banca Naţională este pregătită să acţioneze cu toate resursele pentru ca cursul să nu denatureze", a afirmat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului a spus că a fost întrebat ce evoluţie va avea moneda naţională dacă se va întâmpla ceva în Grecia, dar nu poate spune ce evoluţie va avea cursul deorece acestă prognoză este ţinută sub cheie. "Dacă Banca Naţională ar spune un singur cuvânt despre curs, ar putea să denatureze viaţa", a subliniat Vasilescu.

Predicţiile că euro ar putea ajunge la 5 lei, dacă se întâmplă ceva în Grecia nu stau în picioare, explică consilierul BNR. El a mai spus că în toamna anului 2008 ne-am confruntat cu o problemă și mai spinoasă,iar leul s-a depreciat cu 12%. "Acum nu sunt același condiţii", a subliniat Vasilescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite