Activele imobiliare ale Republica, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza, pe 31 martie, o licitaţie cu strigare pentru vânzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucureşti, printre care un teren de 25,8 hectare, la un preţ minim de 48,5 milioane de euro, fără TVA.

Terenul, evaluat în prezent la 39,8 milioane de euro, are o suprafaţă de 258.469 de metri pătraţi, din care 78.000 de metri pătraţi sunt ocupaţi de 133 de construcţii-clădiri industriale.
Republica se află în în procedură de faliment de şase ani şi are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro către Ministerul Finanţelor Publice.

La finele anului 2007, lichidatorul a vândut firmei indiene Maharashtra Seamless
linia de fabricaţie a ţevilor petroliere a Republica pentru 6,21 milioane de euro, care a fost transferată în India. Celelalte utilaje au fost vândute pe piaţa locală, din comercializarea tuturor mijloacelor de producţie fiind încasate 12,5 milioane de euro. Din respectiva suma, aproximativ zece milioane de euro au fost folosiţi pentru achitarea restanţelor către salariaţi, în timp ce restul a reprezentat
cheltuieli de lichidare, respectiv pază, utilităţi etc, se arată într-un comunicat care citează surse din cadrul conducerii societăţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite