Acţiunile Oltchim au crescut astăzi cu 12,8%, după anunţul de susţinere de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea au urcat astăzi cu 12,81%, într-o piaţă în scădere nesemnificativă, cu 0,18%, după anunţul privind decizia constituirii unei comisii care să continue negocierile cu oficialii Comisiei Europene în vederea acordării unei garanţii de stat pentru Oltchim.

În a doua parte a sesiunii bursiere, investitorii au reacţionat vizibil la anunţul Guvernului privind decizia constituirii unei comisii care să continue negocierile cu oficialii Comisiei Europene în vederea acordării unei garanţii de stat pentru combinatul vâlcean.

În piaţă au fost introduse numeroase ordine de cumpărare, care au dus preţul acţiunilor combinatului chimic cu 15% peste referinţă, variaţii înregistrând limita maximă admisă într-o şedinţă pentru majoritatea titlurilor.

Creşterea puternică s-a temperat spre finalul şedinţei, astfel că ultima operaţiune cu aceste acţiuni a fost realizată la 0,317 lei, preţ cu 12,81% peste cotaţia de marţi. Operaţiunile cu titlurile combinatului chimic au cumulat 780.000 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite