Acţiunile Apple, în cădere liberă după demisia lui Steva Jobs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul acţiunilor Apple a scăzut cu 5% imediat după anunţul că Steve Jobs, fandatorul şi CEO companiei, demisionează. După ce, la închiderea şedinţei bursiere, acţiunile Apple au închis la 376,18 dolari, preţul a scăzut la 357,02 pe bursa americană NASDAQ.

Viitor incert pentru cea mai mare companie din domeniul tehnologic. Gigantul american Apple, considerat în urmă cu numai câteva zile un rival de temut pentru titlul de cea mai mare companie din lume, trece prin vremuri grele.

Investitorii au început să vândă cât mai repede acţiunile Apple deţinute după Steve Jobs, omul care a înfiinţat şi ridicat compania la nivelul actual, a anunţat că demisionează din funcţia de CEO. Acţiunile Apple au fost printre cele mai tranzacţionate ieri, după închiderea burselor. Peste un milion de acţiuni ale companiei au fost tranzacţionate.

Jobs suferă de mai mulţi ani de cancer şi a fost nevoit de mai multe ori să-şi ia concedii sau să predea o parte din responsabilităţi. De fiecare dată, aceste evenimente s-au reflectat în evoluţia preţului acţiunilor. Chiar şi simplul fapt că el apărea în public arătând slăbit afecta încrederea investitorilor şi, implicit, evoluţia acţiunilor.

Cu o valoare de aproape 350 de miliarde de dolari, Apple ocupă locul doi în topul celor mai mari companii din lume, fiind depăşită numai de gigantul petrolier Exxon.

Vezi pe forbes.ro cum s-a răzbunat Steve Jobs pe Microsoft şi cum arată filmul unui imperiu

Citeşte aici cine este Tim Cook, noul director executiv al Apple

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite