Acţiunile scoase la vânzare de Facebook, prea scumpe pentru Jim Rogers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jim Rogers, celebrul investitor american, CEO al companiei Rogers Holdings,  nu ar cumpăra acţiuni Facebook, catalogându-le a fi "prea scumpe". Asta în contextul în care Facebook se apropie de finalizarea ofertei publice plănuite, care ar putea fi cea mai mare ofertă făcută vreodată de o companie dotcom.

Potrivit unor calculele preliminare făcute de analişti, prin oferta pe care o plănuieşte, Facebook ar putea atrage peste 10 miliarde dolari. Listarea ar putea astfel ridica valoarea companiei la peste 100 miliarde de dolari, după cum notează CNBC.

Jim Rogers consideră că lansarea ofertei publice în această săptămână ar fi o mişcare înţeleaptă pentru Facebook: „Este un fapt demonstrat că, de cele mai multe ori, vânzătorii sunt mai inteligenţi decât cumpărătorii şi de obicei ştiu care este cel mai bun timp să vândă ... cum face Facebook acum”.

Facebook nu pare a fi însă o acţiune bună de cumpărat pentru celebrul investitor american Jim Rogers, care spune că nu este interesat să subscrie în cadrul ofertei pe care compania o plănuieşte. „Nu, asemenea acţiuni nu cumpăr. De obicei sunt foarte, foarte scumpe. Mulţi oameni preferă să cumpere acţiuni scumpe, dar mie nu-mi place”, a spus Jim Rogers.

Acesta fiind dealtfel motivul pentru care, deşi se declară interesat, nu cumpără nici acţiuni ale altor companii dezvoltatoare de tehnologie: „Sunt fierbinţi în aceste zile, şi aşa au fost în ultimele două sau trei luni, ăsta e motivul pentru care nu mai deţin astfel de titluri. Eu nu cumpăr acţiuni scumpe”.

Referindu-se la economia americană, Jim Rogers consideră că aceasta este mai atractivă pentru investitori datorită faptului că guvernul injectează bani. „Sunt alegeri în noiembrie 2012. De fiecare dată când sunt alegeri, guvernul pompează cât de mulţi bani poate pentru a câştiga alegerile. Bineînţeles că lucrurile vor arăta mai bine fiindcă Bernanke [preşedintele băncii centrale a S.U.A. – n. r.] tipăreşte bani şi Obama îi cheltuieşte”.

Jim Rogers spune însă că, prin astfel de măsuri, americanii sunt „păcăliţi” de un guvern care face tot posibilul să atragă cât mai multe voturi în acest an electoral. „Vor să ne păcălească pe toţi şi să treacă alegerile, pentru ca, în anul următor să ne spună că le pare rău”, a adăugat, acid, Rogers.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite