Acţiunile celor cinci SIF-uri s-au depreciat în medie, săptămâna trecută, cu peste 3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corecţia a avut loc în contextul unei pieţe care a reuşit să încheie perioada analizată în creştere

Indicele BET, care măsoară evoluţia celor mai lichide companii listate, a câştigat 1,71%, iar indicele BET Compozit a urcat cu 1,033%, raportat la valorile de închidere ale săptămânii precedente. Pe parcursul celor patru sesiuni bursiere, valoarea totală a schimburilor perfectate a depăşit 213 milioane de lei. În ultima săptămână a lunii noiembrie, tranzacţiile speciale (deal) au totalizat 10,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 5% din rulajul bursier. Cu titluri ale companiei Petrom (SNP) au fost încheiate două dealuri în valoare de 4,22 milioane lei. Tot două dealuri, cumulând 1,5 milioane lei, au fost perfectate cu 4,5 milioane de acţiuni Socep (SOCP), restul tranzacţiilor speciale fiind realizate în sectorul financiar. Creşterea săptămânală a indicelui BET a fost asigurată, în principal, de aprecierea titlurilor SNP, BRD şi Oltchim (+5,2%). Acţiunile SNP au închis la preţul de 0,5900 lei/titlu, în urcare cu 4,42%, creşterea fiind pusă pe seama contextului evoluţiei pieţelor externe, dar şi pe desecretizarea contractului de privatizare.
În schimb, titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au închis la cursul săptămânii precedente, de 0,0869 lei/acţiune, după ce au atins un maxim de 0,0875 lei/acţiune. Titlurile BRD au revenit la pragul de 19 lei/acţiune, marcând o creştere de 1,06%, după ce, la începutul săptămânii, atingeau 19,4000 lei/acţiune. Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu aproape un punct procentual, până la 1,0200 lei, în timp ce titlurile Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) au închis la preţul de 0,5400 lei/acţiune, în scădere cu 9,24%, ca urmare a încheierii perioadei în care investitorii mai puteau cumpăra acţiuni pentru a beneficia de majorarea de capital social cu 20%. Tot în sectorul financiar, acţionarii SSIF Broker (BRK) au aprobat, joi, începerea demersurilor pentru transformarea companiei în bancă de investiţii, pentru promovarea la categoria I a BVB. Acţiunile emitentului s-au depreciat, săptămâna trecută, cu 1,79%.
Creşterile au ocolit sectorul farmaceutic, titlurile Antibiotice Iaşi (ATB) depreciindu-se cu 6,32%, până la 1,6300 lei/acţiune, cele ale Biofarm (BIO) cu 2,24%, până la 0,6550 lei/acţiune, în timp ce titlurile Sicomed (SCD) au închis la cursul săptămânii anterioare, de 1,6200 lei/acţiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite