Acţiunile Petrom au început să crească din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele patru şedinţe bursiere, acţiunile Petrom (SNP) au pierdut peste 7%, resimţind efectul rezultatelor financiare care anunţau o scădere cu 29% a profitului net în cel de-al treilea

În primele patru şedinţe bursiere, acţiunile Petrom (SNP) au pierdut peste 7%, resimţind efectul rezultatelor financiare care anunţau o scădere cu 29% a profitului net în cel de-al treilea trimestru din 2006, comparativ cu profitul net obţinut în perioada similară a anului trecut.
Finalul de săptămână a adus însă o redresare neaşteptată a titlurilor SNP, care au recuperat nu mai puţin de 5,26%, până la un preţ de 0,6000 lei/acţiune, semn că impactul rezultatelor financiare a fost depăşit. şi titlurile BRD au avut parte de o întorsătură fericită, vineri, când au înregistrat o apreciere de 3,74%, după ce trei zile au încheiat pe minus.
Titlurile celor mai lichide companii au pierdut, săptămâna trecută, aproape trei puncte procentuale, în timp ce indicele BET Compozit a resimţit o scădere cu 2% faţă de săptămâna precedentă. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate în perioada menţionată a fost de peste 326 milioane de lei, schimburile cu acţiunile SIF cumulând aproximativ 70% din piaţă.
SIF Moldova (SIF 2) s-a situat în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi, cu un rulaj de aproape 80 milioane de lei. Ultimul preţ de tranzacţionare pentru acţiunile SIF 2 a fost, vineri, de 2,9700 lei/titlu, mai jos cu 6,60% faţă de săptămâna anterioară, când ultimul preţ a fost de 3,1800 lei/titlu. şi acţiunile SIF Oltenia (SIF 5) s-au impus în topul preferinţelor investitorilor, cu tranzacţii în valoare totală de peste 76 milioane de lei. Acţiunile SIF 5 au înregistrat, totodată, şi cea mai mare depreciere din acest sector, şi au încheiat săptămâna la cursul de 3,2500 lei/titlu (-7,14%). Titlurile SIF Transilvania (SIF 3) şi cele ale SIF Muntenia (SIF 4) au reuşit performanţa unei aprecieri săptămânale de 2,5% şi, respectiv, de 1,63%.
În sectorul bancar, acţiunile BRD au urcat cu 0,48%, până la preţul de 19,4000 lei/titlu, după ce au "testat" minimul de 18,5000 lei/titlu, cele ale Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) au crescut cu 0,87%, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au înregistrat o depreciere săptămânală de 7,4%, până la pragul de 1,0000 lei/titlu.
Titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) s-au aflat într-o perioadă cu deprecieri succesive, mai pregnante în şedinţele de luni şi joi, când cursul s-a depreciat cu câte două puncte procentuale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite