A început Festivalul de shopping din Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, în lunile ianuarie şi februarie, Dubaiul se tranformă într-un mall imens. Asta pentru că în această perioadă, în Dubai, al doilea oraş ca mărime din Emiratele Arabe Unite, după Abu Dhabi, se organizează Festivalul de shopping.

Turiştii cu dare de mână din toată lumea susţin la unison că Dubai este, alături de New York şi Singapore, unul din primele trei locuri ideale pentru cumpărături. Aici puteţi cumpăra absolut orice: de la îmbrăcăminte, electronice performante, încălţăminte şi aur până la decoraţiuni, mobilă, obiecte tradiţionale sau chiar automobile.

Iar asta la cele mai mici preţuri din lume, pentru că în Emiratele Arabe Unite nu se percep taxe pentru mărfurile vândute. Cele mai bune locuri de shopping din Dubai sunt centrele comerciale Deira City Centre, Burjuman şi Emirates Mall.

Nu rataţi nici bazarul Gold Souk, format din zeci de străduţe pline cu magazine ce vând aur de toate culorile şi formele, de la bijuterii grele arăbeşti până la inele şi lănţişoare executate după modelul clientului.

O excursie de patru zile în Dubai, cu cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun şi transportul cu avionul inclus, costă în jur de 650 de euro de persoană, potrivit ofertelor Perfect Tour.

Pe lângă cumpărături, Dubaiul le oferă turiştilor şi posibilităţi de relaxare, de distracţie şi de petrecere a timpului liber: schi pe nisip, parcuri acvatice, unde se înoată alături de rechini şi de delfini, plaje imense cu nisip alb şi fin.

De asemenea, turiştii pot opta şi pentru un safari în deşert, unde vor parcurge cu maşinile de teren un traseu spectaculos şi palpitant pe dunele de nisip, vor cina într-o tabără de beduini şi se vor plimba cu cămila. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite