AUTOSTRADA SOARELUI: Tronsonul Cernavodă-Medgidia va fi deschis cu întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Segmentul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi deschis circulaţiei pe o singură cale la sfârşitul lunii iulie 2012, nu în iunie, susţin reprezentanţi ai firmei care se ocupă cu construcţia tronsonului. Potrivit acestora, lucrările vor fi finalizate la începutul anului viitor.

Directorul tehnic al asocierii Astaldi - Max Boegl pe contractul de autostradă Cernavodă-Medgidia, Victor Corban, a declarat că din cauza iernii dificile lucrările au fost „un pic întârziate“, iar din acest motiv sectorul respectiv va fi dat în folosinţă pe o singură cale în luna iulie, nu în iunie cum se estimase iniţial. Totuşi, el a precizat că termenul final al contractului, anume ianuarie 2013, va fi respectat urmând ca această întârziere să fie recuperată.

Costurile vor fi suportate de constructor


„Termenul final al contractului nu va avea probleme pentru că noi vom recupera ulterior, dar, din nefericire, nu o să mai putem să fim gata în iunie, cum programasem, ci în iulie. În principal, este vorba de lucrări de terasamente compromise din cauza îngheţului solului, lucrări pe care le-am făcut înainte şi pe care trebuie să le refacem şi care înseamnă pierdere de timp şi costuri pe care o să le suportăm. În orice caz la sfârşitul lunii iulie se va circula pe o cale de la Cernavodă la Medgidia“, a explicat Victor Corban.
După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl. Acelaşi consorţiu lucrează şi la tronsonul Medgidia-Constanţa.
La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost deschis circulaţiei şi celălalt sens de mers.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite