ANL va construi altfel de locuinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANL vrea sa schimbe tehnologia folosita la constructia de locuinte. Noile blocuri vor avea cel mult trei etaje si vor fi cladite in timp-record, in functie de solutia care va castiga licitatia. Pe

ANL vrea sa schimbe tehnologia folosita la constructia de locuinte. Noile blocuri vor avea cel mult trei etaje si vor fi cladite in timp-record, in functie de solutia care va castiga licitatia. Pe langa zidarie, noile tehnologii vor folosi si lemnul, dar si cadrele metalice. Casele ANL ar putea fi mai ieftine cu 10-20% din 2006, odata cu schimbarea solutiei constructive. Modelele castigatoare vor fi stabilite in urma licitatiei care va avea loc in luna februarie a anului viitor. Este sigur ca vor castiga acele firme care vor aduce tehnologii "bune, durabile si ieftine", dupa cum a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului. De asemenea, un alt criteriu de care se va tine seama in alegerea unei tehnologii va fi si timpul in care poate fi predata la cheie o locuinta. Ministrul Borbely a precizat ca se are in vedere reducerea termenului de finalizare chiar pana la o luna. Pentru inceput, noile tehnologii vor fi utilizate in cadrul unor proiecte-pilot, urmand a fi extinse in mai multe judete din tara.

Expozitie cu noile tehnologii
Noile tehnologii pot fi admirate la expozitia de la sediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Expozantii se lauda ca pot finaliza o casa chiar in trei zile de la turnarea fundatiei. O alta firma, din Cluj, poate cladi o casa din polistiren expandat in zece zile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite