ANAF rambursează TVA de aproape un miliard de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa în această lună TVA în valoare de 984,9 milioane de lei, iar prima tranşă, de 138 de milioane de lei, a fost eliberată ieri.

Următoarele două tranşe, de 299 de milioane de lei, respectiv 371 de milioane de lei, vor fi rambursate către finalul lunii.

Rambursări-record în ianuarie

Din totalul deconturilor cu opţiune de rambursare, cele cu compensare şi restituire totalizează 846,7 milioane de lei, din care se vor compensa 108,3 milioane de lei şi se vor restitui 738,4 milioane de lei.

Deconturile cu compensare integrală sunt în sumă de 133,2 milioane de lei, iar cele cu compensare parţială de cinci milioane de lei. ANAF a rambursat luna trecută TVA în valoare de 1,3 miliarde de lei, cea mai mare sumă restituită până în prezent.

Sorin Blejnar (foto), preşedintele ANAF, declara luna trecută că rambursările de TVA vor continua în acelaşi ritm pe parcursul întregului an.

„Din analiza dosarelor a reieşit că de rambursare vor beneficia mulţi contribuabili care au depus deconturi pentru sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, sume care sunt restituite cu control ulterior", a declarat Blejnar. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite