Averile pot fi luate la puricat: ANAF şi-a înfiinţat structurile judeţene de verificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat structurile judeţene pentru verificarea marilor averi, potrivit unui comunicat al ANAF.

La nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice (D.G.F.P.) judeţene şi a municipiului Bucureşti au fost înfiinţate, începând cu luna martie, structuri de verificări fiscale care au atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice.

"Avem în vedere diferenţele semnificative, adică mai mari de 10%, între veniturile pe care le constatăm utilizând metodele indirecte de control şi veniturile declarate la Fisc de către persoanele fizice", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar.

Acesta a adăugat că structurile judeţene vor controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferenţe semnificative de venit şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF.

Reorganizarea făcută în urma creării acestor structuri nu a presupus noi angajări, fiind folosiţi angajaţii deja existenţi.

În ceea ce priveşte instruirea personalului, ANAF a beneficiat şi va beneficia în continuare de sprijinul experţilor FMI, ai IRS din Statele Unite ale Americii (Fiscul american), ai Agenţiei Regale pentru Venituri şi Vama din Regatul Unit al Marii Britanii, precum şi ai Fiscului francez.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite