A&D Pharma duce România pe bursa de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania A&D Pharma, care controlează lanţul de farmacii Sensiblu şi distribuitorul de produse farmaceutice Mediplus, vizează să se listeze la bursa de la Londra în luna noiembrie a acestui an,

Compania A&D Pharma, care controlează lanţul de farmacii Sensiblu şi distribuitorul de produse farmaceutice Mediplus, vizează să se listeze la bursa de la Londra în luna noiembrie a acestui an, declară surse apropiate afacerii. Aceasta va fi prima companie românească listată la bursa de la Londra.
Firma, una dintre cele mai prolifice de pe piaţa autohtonă de profil, este controlată de fondul olandez de investiţii Sograno şi deţine în portofoliu lanţul de farmacii Sensiblu (cu un număr de circa 200 de farmacii extinse la nivel naţional), precum şi distribuitorul de produse farmaceutice Mediplus.
Compania intenţionează să coteze la bursa londoneză aproximativ 25% din acţiuni, ceea ce i-ar aduce o capitalizare bursieră de până la 500 milioane de euro, spun sursele citate. În acest demers, A&D Pharma va fi asistată de banca olandeză ING. Reprezentanţii firmei nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei. A&D Pharma a avut o cifră de afaceri consolidată de 148 milioane de euro în primul semestru al anului curent, după ce a încheiat anul trecut cu vânzări de 248 milioane de euro. Compania a contractat anul acesta un credit în valoare de 100 milioane de euro de la un sindicat de bănci condus de Citibank. Dintre alte companii importante din România, Transelectrica şi grupul Rompetrol vizează listarea la bursa din Londra pe termen mediu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite