90% din magazinele de la colţul străzii lucrează la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 9 din 10 magazine care funcţionează la colţ de stradă lucrează la negru, dar autorităţile le controlează şi amendează doar pe cele fiscalizate, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

"În retail din zece magazine pe care le vedeţi la colţul străzii, unele dintre ele chiar civilizate, nouă lucrează la negru. Niciun inspector nu intră în ele. Intră în al zecelea, care e fiscalizat și îl caută dacă are temperatură, dacă nu cumva un vânzător nu și-a tăiat unghia stângă de la mâna dreaptă, deci îl găsește cu ceva și-i trage o amendă", a spus Minea, potrivit Mediafax.

Preşedintele Romalimenta a completat că amenda primită de comerciant "se duce în preţ", pentru că nu există cineva care aduce bani de acasă. Minea crede că dicuţiile potrovit cărora dacă se reduce TVA va creşte profitul comercianţilor sunt false.

"Putem să-l controlăm și să scoatem la suprafaţă comercianţii corecţi. Cel nefiscalizat este primul care mărește preţurile, pentru că nu are un plan de afaceri și nu-l va avea niciodată. El mărește preţurile pentru că a crescut TVA, chiar dacă n-a plătit niciodată TVA. Statul român controlează cu obstinaţie numai firmele legale și cele care nu fac evaziune fiscală"
, a spus Minea.

El a mai afirmat și că restaurantele cumpără alimente cu factură "al naibii de puţin".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite